Det Danske Stenalder-Bibelselskab og e-Sword

Af Simon Griis

Jeg er ikke helt tilfreds med det Danske Bibelselskab. Taget i betragtning, at de stort set har monopol på GudsOrdet på dansk, ja så synes jeg, der er områder, hvor de ikke slår til. Det er som om de ikke har opdaget, at vi er gået ind i den digitale tidsalder. Det mest irriterende er at vide, at de med meget små anstrengelser faktisk kunne rette op på deres mangler. men nederst i denne lille artikel vil jeg gerne anbefale et andet digitalt Bibelværktøj.

Bibelselskabets Onlinebibel
Tag nu for eksempel Bibelselskabets onlinebibel. Den er intet bevendt. Jeg søger på et ord, men får ingen synlige resultattekster frem, så jeg kan studere og udvælge mellem resultaterne. Jeg får bare en endeløs stribe af skriftstedshenvisninger, og er dømt til at klikke på hver enkelt, for at se, hvad der gemmer sig bagved. Som arbejdsredskab er onlinebibelen ganske ubrugelig.

DigitalBibel
Der findes ingen dansk digitalbibel, som man kan installere på sin computer og bruge. Der var engang et Bibelprogram. Det var dengang, der var noget, der hed Windows 98. Det var et udmærket program, som jeg har haft meget glæde af. Her var den nye oversættelse, og desværre kun Ny Testamte af den gamle oversættelse. Det var heller ikke muligt at koble kommentarer og ordbøger til. Men brugerfladen var overskuelig, og søgefunktionen eminent.

Da Windows XP kom på markedet, kunne Bibelprogrammet stadig bruges, men da Win7 kom, ja da var det slut. Og her kommer så det, der forbliver den store gåde for mig. Ingen ved Bibelselskabet kunne finde ud af at opgradere det fine lille Bibelprogram, så det matchede Win7 – og så lod man det bare udgå! Stoppede man det fordi der kom et nyt og bedre program? Nænej!

Jeg har skrevet til Bibelselskabet, og jeg har ringet til dem et par gange, men de kan hverken rokkes eller stikkes. Om jeg forstår det! Med deres monopol må de da have visse forpligtelser, de skal leve op til. Man kan o ikke arbejde under disse kummerlige stenalderforhold.

Summa summarum, så har jeg to PCere på mit skrivebord. Den, jeg bruger til (næsten) alting, og en gammel maskine med Windows XP, som kun har ét formål, at være bærer af Guds Ord til mine studier.   

Jeg har lige ringet til dem igen, og nej, de har desværre ikke fundet af mere med alt det der computerhalløj. Til gengæld har de solgt rettighederne til den danske Bibel til www.logos.com. Har ikke prøvet den, men kan se, at den allerbilligste udgave koster omkring 800 kr. og hertil kommer ekstrakøb af den danske Bibel til 150 kr.
 
e-Sword
Næ du, hvis det skal være på den måde, så har jeg en helt anden – og rigtig god – ide. e-Sword fra www.e-sword.net er et rigtigt godt alternativ, og et effektivt arbejdsredskab. God overskuelighed, god søgefunktion, og gode tillægsredskaber. Her kan du arbejde med mange mange Bibeludgaver, heriblandt King James, Darby, den tyske Luther Bibel, Webster, American Standard Version, forskellige grundsprogsudgaver, og mange mange flere. Du kan ikke få den nye danske udgave, men du kan få den fra 1933, og den norske fra 1906.

Strongs hører med, og mange Bibelforklaringer, heriblandt Pulpit, M Henry, Barnes, Expositors, F.B. Hole, Guzik, og ikke mindst Gill. Hertil kommer en bunke studiebøger, som jeg ikke engang kan begynde at remse op. Okay, her er alligevel et par stykker: Ante- post- og Nicene fathers, Jewish Encyclopedia, Larkin, Sparks, Ironside, Torrey, Josefus, Den Jødiske krig, og Den Jødiske Forhistorie og mange mange flere.

Og så fik jeg lige dette link af en ven;  


500 mest populære e-Sword tillægsprogrammer, lige til at downloade og bruge …

… og prisen? GRATIS!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.