FUP Billede af kristen kvinde, dræbt af muslimer


FUP eller FAKTA?

Af Simon Griis

Et forfærdeligt "gory" dobbeltbillede cirkulerer på facebook og bliver sendt via mail i stor stil. Venstre del af billedet er af en ung køn kvinde. Højre del af billedet er tilsyneladende den samme kvinde, denne gang bundet til en seng med hjertet skåret ud og et stort krucifiks stukket i halsen. Billedet er meget blodigt, og jeg ønsker ikke at have det umiddelbart synligt på min blog.

Vil du se det, kan du klikke her.

Billedteksten fortæller, at dette er en kristen kvinde, som er blevet tortureret og myrdet af muslimer i Syrien. Videre står der, at det ikke kun er i Syrien, at muslimer ønsker at gøre sådan ved kristne. Også i vores vestlige lande skal vi passe på, ellers vil vi ende som denne kristne kvinde i Syrien.

Billedet og fortællingen er en såkaldt hoax, og er blevet en "Urban legend" (vandrehistorie) på nettet og specielt på facebook. Den er det rene opspind.

Allerede for nogle år siden dukkede dobbeltbilledet op på nettet, og dengang handlede det ikke om kristnes svære situation i Syrien, men derimod om kristne i Irak. Billedet skulle dengang forestille en kristen kvinde i Irak, som var blevet myrdet af muslimer.

Billedet er ikke fra virkelighedens verden, og har intet at gøre med muslimers overgreb på kristne, hverken i Irak eller Syrien. Billedet er fra en såkaldt "gorefilm" - en film, der er mange gange værre end de gyserfilm og torturfilm, som er blevet så populære i vore biografer i dag. Filmen hedder "Inner Depravity" og er produceret af Remy Couture.
 

Her kommer moralen og opsangen: Kristne i Syrien, Irak, og Ægypten, og flere andre muslimske lande oplever en stigende forfølgelse i disse år i forbindelse med det arabiske forår og de muslimske revolutioner. Deres lidelser er ægte nok, og burde vække langt større bekymring hos lederne i de vestlige lande. Kristne i mange muslimske lande lever i stigende grad med overfald, overgreb, tortur, drab, nedbrænding af kirker og hjem og fratagelse af almene rettigheder og ejendom. Den kristne udvandring fra nogle muslimske lande er så stor, at nogle taler om et "kristenfrit Mellemøsten" inden for overskuelig fremtid.

At sprede vandrehistorier, sminkede billeder og løgne på nettet hjælper ikke de kristne i Syrien og Irak. Dette billede gavner ingen, og da slet ikke brødre og søstre, der har det svært i disse år i arabiske lande. I virkeligheden er dette til meget stor skade, og kristne, der er med til at sprede dette billede skader mennesker langt mere, end de måske kan forestille sig. Jo flere falske historier, der kommer i omløb, jo mere utroværdige vil man også påstå de virkelige beretninger fra kristnes svære situation i Mellemøsten at være.

Opsang: Når du modtager forfærdelige billeder eller historier pr. mail og på facebook, så videresend dem ikke uden at tænke (Den sunde kristne må tænke), men undersøg sagen, og afslør den, om nødvendigt. Jeg ved godt det kan være svært at gennemskue alt, og med alt det møg, der ligger på internettet, er det nemt at blive snydt. Men kommer du til at poste en hoax, er det aldrig for sent at rette fejlen.

HUSK! Dem, du egentlig vil hjælpe, kan i stedet komme til at lide på grund af det, du gør!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.