Johannes 3.16, Guds Kærlighed, og D.L. MoodyAf Simon Griis

Thi således elskede Gud verden, at han gav sin søn, den enbårne, for at enhver, som tror på ham, ikke skal fortabes, men have evigt liv (Johannes 3.16)

Der findes ingen større kærlighedserklæring end den, vi finder i Bibelens Johannes 3.16. I dette ene vers er hele Bibelens nådesbudskab opsummeret. I dette ene vers finder vi Guds kærlighed til alle syndere uden undtagelse og hans udrakte frelsesarm til enhver, uden undtagelse. For Gud elsker alle syndere, uden undtagelse

Det var også igennem forkyndelsen af Johannes 3.16, at D. L. Moody (1837-1899) lærte Guds store kærlighed at kende.

I sine første år som prædikant var Moody i England. Her mødte han den unge prædikant Henry Moorhouse. Moorhouse fortalte, at han kunne tænke sig at komme til Amerika en dag, og Moody sagde, at hvis det skete, kunne han tage et smut omkring Moodys kirke i Chicago og prædike. Moody var bare høflig. Han havde ikke hørt Moorhouse prædike, så han håbede måske inderst inde på, at han aldrig skulle indfri sit løfte.

Men et stykke tid efter, da Moody var vendt hjem til Amerika, modtog han et telegram fra Moorhouse. ”Er lige ankommet til New York. Er i Chicago på søndag. Moorhouse”.

Moddy var overrasket, og vidste ikke helt, hvad han skulle gøre ved sagen. For at gøre det hele yderligere kompliceret var han på vej ud af døren for at holde en række møder et andet sted i landet, så han var ikke engang hjemme, når Moorhouse ankom.

Der var ikke nogen udvej. Moody sagde til sin hustru og til menighedens ældste, at de kunne lade Moorhouse tale én gang søndag, og så lade ham tale igen, hvis hans forkyndelse var i orden, og ellers sige pænt farvel og tak til ham.   

Moody var væk en uge. Da han kom hjem, spurgte han sin hustru, hvordan det var gået med den unge Moorhouse. ”Det er gået rigtig godt” sagde hun, ”Han er en meget bedre prædikant end dig”.
”Han fortæller syndere, at Gud elsker dem!”
”Du kan komme med og høre ham i aften”.

”Hvad! prædiker han endnu?! Det er ikke ret” sagde Moody. ”Gud elsker ikke syndere!”.

”Han har prædiket hele ugen” Sagde hun, ”og han har kun prædiket ud fra ét vers; Johannes 3.16”.

Moody tog til møde, og satte sig tvivlende for at høre den unge prædikant. Moorhouse begyndte sin forkyndelse med ordene: ”Jeg har søgt og søgt efter en god tekst fra Bibelen hele ugen, men jeg har ikke kunnet finde nogen bedre tekst end Johannes 3.16, så jeg tror, vi bare skal tale om dette vers igen i dag!” Og Moorhouse fortalte forsamlingen om Guds kærlighed.

Moody har senere fortalt, at det var på netop denne aften, at han for første gang virkelig forstod det uendeligt store i Guds kærlighed

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.